PROIECTE

Voluntar în spital

Organizație/Grup de inițiativă

Asociația de Medicină pentru Sănătate Publică

Scurtă descriere a proiectului

Voluntarii sunt o parte integrantă a comunităţilor. În cadrul multor organizaţii non-profit, voluntarii asigură servicii vitale nu doar membrilor organizaţiei, ci şi clienţilor acesteia. Observăm cu bucurie răspândirea practicii voluntariatului în ţara noastră. Adolescenţi, studenţi, adulţi aflaţi la vârsta pensionării, sunt din ce în ce mai implicaţi în viaţa comunităţii, oferindu-şi serviciile în diferite domenii şi proiecte (începând de la protecţia mediului la organizaţii de conducere compuse din tineri).
Abia de curând am înţeles ce servicii de neînlocuit pot oferi voluntarii, privind la modelul centrelor medicale din alte ţări. De aceea, in anul 2013 a luat fiinta PROGRAMUL DE SUPORT AL PACIENTILOR – VOLUNTAR IN SPITAL, care a reusit sa deseneze zambete pe fetele a peste 83.000 de pacienti si apartinatori.
Scopul acestui proiect a fost si este acela de a transforma centrele medicale din medii tradiţionale sterile, reci şi care stârnesc teamă, în locuri primitoare, calde, lipsite de ameninţări, în care oamenii îşi găsesc vindecarea. Acest lucru a fost realizat cu ajutorul comunităţii !
Noi credem cu tărie că VOLUNTARII noştri pot aduce in continuare îmbunătăţiri reale în vieţile copiilor, familiilor şi personalului din Spitalul M.S.Curie si Centrul Medical Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie pentru Copii “Dr.N.Robanescu” SI VA CEREM ALATURI!

Programul de suport „VOLUNTAR IN SPITAL” reprezintă o inițiativă similară celor regăsite în majoritatea spitalelor pediatrice din țări dezvoltate, având ca motivație de bază necesitatea de a aborda starea emoțională a pacienților în contextul spitalizării.
Scopul programului este asigurarea serviciilor de sprijin pentru pacienţi şi a oportunităţilor de voluntariat care să permită comunităţii implicarea activă în procesul de îngrijire a copiilor cu deficiente fizice si neuro-psiho-motorii trataţi in spitalele partenere.

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

Spitalizarea, indiferent de specificul problemei pentru care pacientul este internat, este adesea însoțită de nivele medii / înalte ale stresului, anxietății, depresiei. Astfel, voluntarii au posibilitatea de a interveni și de a ameliora strările neplăcute ale pacienților și aparținătorilor, de a conduce activități recreatoare, creative și de socializare care să ajute persoanele spitalizate să se acomodeze într-un ritm firesc și să facă față cu mai multă ușurință provocărilor mediului spitalicesc. Prin acest proiect, “transformam” in mod pozitiv cele de mai sus cu ajutorul COMUNITATII VOLUNTAR IN SPITAL.
Iata ce vor sustine donatorii nostrii:
– Participarea la zilele animate posibile prin Proiectul CINEMA PENTRU PITICI, amenajat de org.noastra in 2018.
– Participarea copiilor in programul “Magia zambetelor colorate” – Caravana Personajelor.
– Activități la patul pacientului: terapie prin joc, terapie prin artă, terapie ocupațională aplicate atât individual cât și în activități de grup, după caz; activități recreative, organizarea de evenimente suprapuse cu sărbătorile de peste an.
– Pacientilor si mamelor li se acordă si consiliere psihologica individuală (la cere), în cazul în care voluntarul este în curs de/deține formare profesională într-un din domeniile umaniste: psihologie, asistență socială, teologie, etc. prin componenta ALATURI DE MAMELE INTERNATE IN SPITAL.
— De asemenea, rolul voluntarilor este sa asiste pacienții care se prezintă la cabinetul medical pentru diferite investigații/consult medical, in scopul reducerii stresului provocat de vizita la medic prin activități precum, terapie prin artă, terapie ocupațională aplicate atât individual cât și în activități de grup, după caz desf. in SALILE DE JOACA.
– Prin activitatile voluntare din Centrul Robanescu, VIZAM integrarea cu succes a pacienților într-un grup de socializare si aplicarea preponderentă a terapiei ocupaționale cu scopul de a ajuta pacienții să-și păstreze abilitatile motrice.

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

In cele 5 luni de proiect, vom desfasura activitatile zilnice mentionate mai sus si vom organiza evenimente speciale dedicate copiilor internati in cele doua Centre Medicale partenere.
BENEFICIARI AI ACESTOR ACTIVITATI VOR FI PESTE 4500 DE COPIII BOLNAVI SI FAMILIILE ACESTORA. IN PROGRAM VOR FI IMPLICATI APROXIMATIV 100 DE VOLUNTARI, care vor fi special pregatiti, orientati si supravegheati.

Obiectiv financiar Swimathon

21983.5 Lei
Fonduri atrase din totalul de 22500 Lei

  • 128
    Donații
  • 171.75 Lei
    Donația medie

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

25000

Durata proiectului

august - decembrie 2019

Website organizație/proiect

https://voluntarinspital.com/

Date de contact (coordonator proiect)

ELENA RALUCA TANASE SMUC
0737347883
ralukae_tanase@yahoo.com

Echipe de înotători - fundraiseri

Inotatori Swimathon

#Secom4Kids


Obiectiv financiar: 12500

Inotatori Swimathon

Charity Swimmers


Obiectiv financiar: 5000

Inotatori Swimathon

Spirite de Lupi


Obiectiv financiar: 5000