PROIECTE

Tratamente la domiciliul copiilor bolnavi de cancer

Organizație/Grup de inițiativă

Asociația Dăruiește Aripi

Scurtă descriere a proiectului

Programul “Circuitul Increderii si Sperantei” sprijină copiii diagnosticați cu boli cronice grave, onco-hematologice sau boli rare din regiunea Dobrogei și familiile acestora, prin oferirea de vizite la domiciliu de către personalul medical specializat al Centrului Medical Focus – compartimentul de onco-hematologie pediatrică de la Spitalul Județean Constanța.
Lansat în februarie 2018, acesta este singurul program de vizite si monitorizare la domiciliu oferit de către o secție de onco-pediatrie din țară.
Scopul acestui program este ameliorarea condițiilor de tratament ale copiilor cu boli cronice grave din zonele rurale ale Dobrogei și sprijinirea familiilor acestora, prin facilitarea accesului gratuit la servicii și programe specifice de monitorizare a bolii.

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

62% dintre pacienții oncologici aflați în evidența Centrului Medical Focus nu locuiesc în orașul Constanța, monitorizarea și tratamentul fiind greu accesibile copiilor din mediul rural. Circuitul încrederii și speranței este o continuitate firească a proiectului de construcție a Centrului Medical Focus- compartimentul de onco-hematologie și reumatologie pediatrică din cadrul Spitalului Județean Constanța, pentru a veni în sprijinul copiilor bolnavi de cancer și a le crește șansa de supraviețuire.

În primii cinci ani de la terminarea tratamentului chimioterapeutic există o probabilitate mare de revenire a bolii și cu cât aceasta este surprinsă mai din timp, cu atât cresc șansele de supraviețuire ale pacientului. Circuitul încrederii și speranței, prin vizitele la domiciliul copiilor, oferă o șansă în plus, familiilor care din motive sociale și economice nu vin la spital pentru monitorizarea regulată. În mod frecvent, starea medicală și calitatea vieții copiilor diagnosticați cu boli cronice grave este în legătură directă cu starea economică a familiei.

Pentru copiii aflați în stadii avansate ale bolii, personalul medical din Circuitul încrederii și speranței instruiește părinții cu privire la manevrele de îngrijiri paliative, reducând astfel din greutățile deplasărilor la spital.

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

Programul a pornit de la un număr de 265 de cazuri de pacienti pediatrici din Dobrogea. Dintre acestia, programul sprijină constant 107 cazuri de copii cu boli cronice grave sau boli incurabile, progresive, cu prognostic limitat (oncologie, hematologie, boli rare). În primele zece luni de desfășurare s-au efectuat 143 de deplasări la domiciliul acestora. Ne dorim sa continuăm aceste vizite pentru a sprijini în mod real copiii cu diagnostic oncologic din zona rurală a Dobrogei și familiile acestora.
Vizitele din Circuitul încrederii și speranței sprijină familiile copiilor bolnavi astfel:
– reducerea cheltuielilor de deplasare a copiilor bolnavi la spital;
– starea psihică a copilului este vizibil îmbunătățită când actul medical se poate realiza în confortul casei lui de către personalul medical din secția care îl îngrijește;
– monitorizarea bolii se realizează la timp, crescând astfel șansa lor în supraviețuire;
– copilul este sub supravegherea specialistului chiar și atunci când efectele secundare ale tratamentelor îl împiedică să ajungă la spital.
Vizitele la domiciliul copiilor bolnavi au și un rol social: avem posibilitatea de a identifica și de a interveni în creșterea șanselor copiilor la o viață cât mai normală.
Pe baza expertizei acumulate în programul pilot de tratament la domiciliu organizat în regiunea Dobrogea, vom putea alcătui un model de bună practică ce ar putea fi replicat și în alte zone din țară.

Obiectiv financiar Swimathon

73927 Lei
Fonduri atrase din totalul de 100000 Lei

  • 433
    Donații
  • 170.73 Lei
    Donația medie

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

20.000 euro/an

Durata proiectului

Martie, 2018 - proiectul este în plină desfășurare

Website organizație/proiect

http://www.daruiestearipi.ro/

Date de contact (coordonator proiect)

Loredana Stefan
0732405986
loredana@daruiestearipi.ro

Echipe de înotători - fundraiseri

Inotatori Swimathon

Dăruiește Aripi 1


Obiectiv financiar: 20000

Inotatori Swimathon

Dăruiește Aripi 3


Obiectiv financiar: 20000

Inotatori Swimathon

Daruieste Aripi 4


Obiectiv financiar: 20000

Inotatori Swimathon

Daruieste Aripi 5 – Scoala 8


Obiectiv financiar: 20000