PROIECTE

Taberele de vara MagiCAMP pentru copiii cu cancer

Organizație/Grup de inițiativă

Asociatia MagiCAMP

Scurtă descriere a proiectului

MagiCAMP e singura tabara pentru copiii cu afectiuni oncologice din Romania dezvoltata special pe o infrastructura proprie, astfel incat sa le redea copiilor care petrec luni sau chiar ani in spitale bucuria de a trai, sa ii ajute sa isi recastige increderea in ei si puterea de a lupta cu boala. Pentru multi dintre copii, MagiCAMP este prima tabara in care au mers. Pentru altii, e unica sansa de a trai o astfel de experienta, gratie echipei medicale prezenta in tabara in fiecare clipa. Totul este gratuit pentru beneficiarii MagiCAMP si pentru voluntarii care ajuta la buna desfasurare a taberelor.
Din 2016, beneficiarilor copii cu afectiuni oncologice, din tara si din Republica Moldova, li s-au alaturat copii care au suferit arsuri grave si copii care au pierdut pe cineva drag, mama, tata, sora sau frate, si au nevoie de terapie specializata. Toate activitatile pe care le desfasuram in taberele MagiCAMP graviteaza in jurul copiilor iar interesul si binele lor primeaza intotdeauna!

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

Necesitatea, subliniata de medicii oncopediatri si de psihologi, ca tratamentul medical urmat de copil sa fie dublat de activitati care sa le redea copiilor o parte din ce boala le-a rapit: copilaria. In limbaj de specialitate, aceste tabere se numesc ancore si sustin copilul in procesul de recuperare medicala, oferindu-i noi motivatii in lupta cu boala, incredere in sine si in ceilalti, stima de sine si mai multa independenta. Statisticile spun ca azi 8 din 10 copii sunt declarati supravietuitori, dar nimeni nu vorbeste despre modul in care cancerul afecteaza familia lovita de boala copilului. Sau chiar copiilor, in unele cazuri.
Peste 400 de cazuri de cancer infantil sunt diagnosticate anual in Romania, conform unor cifre publicate la inceputul anului 2019 de Registrului National al Cancerelor la Copil, devenit in sfarsit functional. Aceasta realitate, expusa acum oficial, face si mai importanta misiunea taberelor MagiCAMP care, coroborate cu proiectele sociale ale asociatiei MagiCAMP, tintesc sa aduca o raza de speranta in viata unor copii mult prea incercati, pentru care copilaria inseamna deseori saloane de spital, operatii, suferinta, alienare, blocaje majore, interdictii cumplite. Sloganul taberelor MagiCAMP este “Joaca la greu!” si, dupa cinci ani de activitate, credem mai mult ca oricand in el!

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

Anul acesta, in 2019, in cea de-a sasea editie a taberelor de vara MagiCAMP, desfasurate la Branesti, in judetul Dambovita, intr-o infrastructura creata special pentru copiii nostri, vom intampina la distractie peste 300 de copii din tara si din Republica Moldova.
Taberele debuteaza in luna iunie si se vor intinde pe durata a 11 saptamani, timp in care peste 300 de copii vor putea da un nume si chipuri distractiei. Ei vor fi supravegheati de 13 echipe medicale de specialitate, de tot atatea echipe de psihologi experimentati, de sute de voluntari si de coordonatori de activitati al caror unic scop va fi, dincolo de siguranta copiilor, bucuria lor nemijlocita.
Pustii vor redescoperi cum este sa fii copil si sa nu ti se mai spuna doar “nu poti, nu ai voie”. Poti si ai voie. 300 de copii care se vor intoarce acasa mai siguri pe ei si mai pregatiti sa lupte cu cancerul, poate chiar sa isi incurajeze famiile extrem de afectate de boala copilului. Anii trecuti, efectele benefice ale taberelor ne-au fost confirmate atat de medicii oncopediatri si de psihologi, cat si de copiii insisi si de parintii si rudele acestora. Incepand din 2016, printre beneficiari se numara si copii care au suferit arsuri grave, dar si copii care au pierdut pe cineva iubit si au nevoie de sprijin specializat pentru a gasi o cale de a merge inainte.

Obiectiv financiar Swimathon

0 Lei
Fonduri atrase din totalul de 10000 Lei

  • 0
    Donații
  • 0.00 Lei
    Donația medie

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

500.000 lei

Durata proiectului

Iunie - septembrie 2019

Website organizație/proiect

https://magicamp.ro/

Date de contact (coordonator proiect)

Mihaela Calinoiu
0722.624.922
mihaela@magicamp.ro

Echipe de înotători - fundraiseri

Momentan nu există echipe înscrise.