PROIECTE

Taberele de vară MagiCAMP pentru copiii diagnosticați cu cancer

Organizație/Grup de inițiativă

Asociația MagiCAMP

Scurtă descriere a proiectului

MagiCAMP este singura tabără pentru copiii cu afecțiuni oncologice din România dezvoltată special pe o infrastructură proprie, astfel încât să le redea copiilor care petrec luni sau chiar ani în spitale bucuria de a trăi, să îi ajute să își recâștige încrederea în ei și puterea de a lupta cu boala. Pentru mulți dintre copii, MagiCAMP este prima tabără în care au mers. Pentru alții, e unica șansă de a trăi o astfel de experiență, grație echipei medicale prezentă în tabără în fiecare clipă. Totul este gratuit pentru beneficiarii MagiCAMP și pentru voluntarii care ajută la buna desfășurare a taberelor.
Din 2016, beneficiarilor copii cu afecțiuni oncologice, din țară și din Republica Moldova, li s-au alăturat copii care au suferit arsuri grave și copii care au pierdut pe cineva drag, mamă, tată, soră sau frate, și au nevoie de terapie specializată. Toate activitățile pe care le desfășuram în taberele MagiCAMP gravitează în jurul copiilor iar interesul și binele lor primează întotdeauna!

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

Necesitatea, subliniată de medicii oncopediatri și de psihologi, ca tratamentul medical urmat de copil să fie dublat de activități care să le redea copiilor o parte din ce boala le-a răpit: copilăria. În limbaj de specialitate, aceste tabere se numesc ancore și susțin copilul în procesul de recuperare medicală, oferindu-i noi motivații în lupta cu boala, încredere în sine și în ceilalți, stimă de sine și mai multa independență. Statisticile spun că azi 8 din 10 copii sunt declarați supraviețuitori, dar nimeni nu vorbește despre modul în care cancerul afectează familia lovită de boala copilului. Sau chiar copiilor, în unele cazuri.
Peste 400 de cazuri de cancer infantil sunt diagnosticate anual în România, conform unor cifre publicate la începutul anului 2019 de Registrului Național al Cancerelor la Copil, devenit în sfârșit funcțional. Această realitate, expusă acum oficial, face și mai importantă misiunea taberelor MagiCAMP care, coroborate cu proiectele sociale ale asociației MagiCAMP, țintesc să aducă o rază de speranță în viața unor copii mult prea încercați, pentru care copilăria înseamnă deseori saloane de spital, operații, suferință, alienare, blocaje majore, interdicții cumplite. Sloganul taberelor MagiCAMP este “Joacă la greu!” și, după cinci ani de activitate, credem mai mult ca oricând în el!

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

Anul acesta, in 2019, în cea de-a șasea ediție a taberelor de vară MagiCAMP, desfășurate la Brănești, în județul Dâmbovița, într-o infrastructură creată special pentru copiii noștri, vom întâmpina la distracție peste 300 de copii din țară și din Republica Moldova.
Taberele debutează în a doua jumătate a lunii iunie și se vor întinde pe durata a 11 săptămâni, timp în care peste 300 de copii vor putea da un nume și chipuri distracției. Ei vor fi supravegheați de 13 echipe medicale de specialitate, de tot atâtea echipe de psihologi experimentați, de sute de voluntari și de coordonatori de activități al căror unic scop va fi, dincolo de siguranța copiilor, bucuria lor nemijlocită.
Puștii vor redescoperi cum este să fii copil și să nu ți se mai spună doar “nu poți, nu ai voie”. Poți și ai voie. 300 de copii care se vor întoarce acasă mai siguri pe ei și mai pregătiți să lupte cu cancerul, poate chiar să își încurajeze famiile extrem de afectate de boala copilului. În anii trecuți, efectele benefice ale taberelor ne-au fost confirmate atât de medicii oncopediatri și de psihologi, cât și de copiii înșiși și de părinții și rudele acestora. Începând din 2016, printre beneficiari se numără și copii care au suferit arsuri grave, dar și copii care au pierdut pe cineva iubit și au nevoie de sprijin specializat pentru a găsi o cale de a merge înainte.

Obiectiv financiar Swimathon

39197 Lei
Fonduri atrase din totalul de 53300 Lei

  • 165
    Donații
  • 237.56 Lei
    Donația medie

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

500.000 lei

Durata proiectului

Iunie - septembrie 2019

Website organizație/proiect

https://magicamp.ro/

Date de contact (coordonator proiect)

Simona Proteasa
0722 440 505
simona@magicamp.ro

Echipe de înotători - fundraiseri

Inotatori Swimathon

BCR #Incredere


Obiectiv financiar: 25000

Inotatori Swimathon

Blue Power


Obiectiv financiar: 8100

Inotatori Swimathon

MagiC TURTLES


Obiectiv financiar: 15000

Inotatori Swimathon

PRO Magicienii


Obiectiv financiar: 5000

Inotatori Swimathon

Sharky Squad


Obiectiv financiar: 5200