PROIECTE

Tabăra de vară pentru copiii din programul Investiție în Mediu Rural

Organizație/Grup de inițiativă

Fundația Vodafone România

Scurtă descriere a proiectului

Programul Investiție în Mediul Rural, aflat la a patra editie, continuă activitățile de la 12 centre de tip „Școală după Școală” și colaborarea cu cei doi parteneri strategici: Fundația Principesa Margareta a României, care co-finanțează activitatea a 8 centre „Școală după Școală” din județele Bistrița Năsăud, Neamț, Teleorman, Constanța, Maramureș, Ialomița și Ilfov și Fundația World Vision România, care susţine, în cadrul parteneriatului, 4 centre din județele Vâlcea, Dolj și Ialomița.

Centrele Școală după Școală își desfășoară activitatea pe perioada anului școlar. Acestea oferă unui număr de peste 450 de elevi din zona rurală o masa caldă de luni până vineri, îi implică în activități de remediere școlară și activități educaționale nonformale. La finalul proiectului elevii vor merge în tabere.

Programul urmarește săderea ratei de abandon școlar, sprijinirea unui număr de cel puțin 450 copii/an care să participe la programe de tip școală după școală (SDS), să-și continue educația, să-și îmbunătățească performanțele școlare și să se integreze social, pregătirea profesorilor pentru a utiliza eficient tehnologia și metodele non-formale în învățarea la clasă, dezvoltarea capacității ONG-urilor locale pentru susținerea de activități de tip SDS performante și durabile.

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

Peste jumătate dintre copiii români trăiesc în sărăcie, iar 74% dintre aceştia trăiesc la sat într-o sărăcie extremă, care le limitează dreptul la creştere şi dezvoltare fizică normală. Studiile arată că 225.000 dintre copiii din România merg la culcare flămânzi*1. Sărăcia cu care se confruntă (foametea, frigul, lipsa curentului electric etc.) îi determină să se ocupe de responsabilităţile domestice şi astfel renunţă să mai meargă la şcoală. În ultimii ani, România este în topul Uniunii Europene în ceea ce priveşte rata de abandon şcolar iar numărul elevilor din zona rurală care abandonează școala crește de la an la an…*2 Sute de şcoli, grădiniţe, biblioteci şi asociaţii locale nu au infrastructură şi nici forţă financiară care să asigure copiilor accesul la educaţie, un drept fundamental. Copiii nu au bănci, scaune, dulapuri, căldură, apă curentă, toalete sau material didactic. Programul strategic ”Investiţie în Mediul Rural” vrea să aducă normalitatea în vieţile acestora.
Surse:
*1 Fundaţia World Vision România, “Bunăstarea Copilului din Mediul Rural – 2018”
*2 Eurostat, “Education and Training Monitor 2017 Romania”

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

Asigurarea participării la tabere de vară pentru 450 de copii de la cele 12 centre Școală după Școală din programul Investiție în Mediul Rural.

Banii strânși vor acoperi costurile de deplasare, cazare, mese și activități de recreere desfășurate în taberele de vară.

Pentru mulți dintre cei 450 de copii, aceasta reprezintă șansa de a ieși din localitățile în care trăiesc, de a petrece o vacanță lipsită de griji, de a învăța lucruri noi și de a interacționa cu alți copii, într-un mediu sigur și controlat.

Obiectiv financiar Swimathon

27709.88 Lei
Fonduri atrase din totalul de 80000 Lei

  • 238
    Donații
  • 116.43 Lei
    Donația medie

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

1.081.000 lei

Durata proiectului

12 luni

Website organizație/proiect

https://fundatia-vodafone.ro/investitie-in-mediul-rural/

Date de contact (coordonator proiect)

Veronica Brinza
0728902174
veronicamadalina.brinza@vodafone.com

Echipe de înotători - fundraiseri

Inotatori Swimathon

SWIM4KIDS


Obiectiv financiar: 11000

Inotatori Swimathon

The Beauty and the Beasts


Obiectiv financiar: 7000

Inotatori Swimathon

Vodafone RED 1


Obiectiv financiar: 10000

Inotatori Swimathon

Vodafone RED 2


Obiectiv financiar: 7000