PROIECTE

Special pentru alăptare

Organizație/Grup de inițiativă

Asociația 07ALAPTARE

Scurtă descriere a proiectului

Alăptarea e cel mai mare dar pe care o mamă îl poate oferi puiului ei. Din păcate, rata alăptării în România este foarte scăzută la nivelul întregii populații, dar mai ales în rândul grupurilor defavorizate, care ar beneficia cel mai mult din alăptare. Asociația susține numeroase inițiative ce își doresc creșterea nivelului de conștientizare a beneficiilor alăptării, riscurilor asociate hrănirii artificiale, educarea personalului medical implicat în îngrijirea diadei mamă-copil. La această ediție a Swimathon București, proiectul își dorește extinderea sprijinului pentru alăptare la grupuri de mame vulnerabile și la copii în situații speciale, cum ar fi mame singure, mame minore, mame sau copii cu dizabilități, mame abuzate.

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

Deși este unanim acceptat că alăptarea are beneficii unice, atât pentru sănătatea fizică și emoțională a mamei și copilului, aceasta nu este susținută cu adevărat în maternități. Majoritatea bebelușilor pleacă din spital cu indicație de suplimentare cu lapte praf. Mamele singure, mamele fără venituri, mamele adolescente, mamele-victime ale abuzurilor, mamele cu dizabilități, copiii cu dizabilități, aceștia sunt cei care au nevoie mai mare de ajutor specializat pentru alăptare.

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

50 cupluri mamă-copil din grupurile defavorizate, sprijinite să inițieze alăptarea, să o îmbunătățească dacă este nevoie, și să o mențină cât mai mult timp

Obiectiv financiar Swimathon

19317 Lei
Fonduri atrase din totalul de 20000 Lei

  • 184
    Donații
  • 104.98 Lei
    Donația medie

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

10.000 ron

Durata proiectului

12 luni

Website organizație/proiect

https://07alaptare.ro/

Date de contact (coordonator proiect)

Ilinca Tudose-Tranulis
0721363393
ilinca_tranulis@yahoo.com

Echipe de înotători - fundraiseri

Inotatori Swimathon

Furia Laptelui


Obiectiv financiar: 10000

Inotatori Swimathon

Lapte Gros


Obiectiv financiar: 5000

Inotatori Swimathon

Milky Way


Obiectiv financiar: 5000