Regulament

Cum funcționează evenimentul de strângere de fonduri:

Swimathon București este o platformă de atragere de fonduri pentru proiecte din București și Ilfov. Este un mecanism construit în jurul unui eveniment de înot, prin care comunitatea se întâlneşte, interacţionează şi se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante.

Înotătorii-fundraiseri înscriși aleg un proiect pe care îl susțin, parcurg cât mai multe bazine într-un anumit interval de timp și adună cât mai mulți susținători care donează. Se pot dona sume fixe, care să nu fie influențate de numărul de bazine parcurse.

Fondurile strânse vor fi direcționate de Fundația Comunitară București către organizațiile sau grupurile de inițiativă participante, care și-au înscris proiectele, pe baza unui contract de finanțare nerambursabil. Finanțările vor fi acordate după încheierea procesului de strângere de fonduri, calendarul final fiind agreat pentru fiecare proiect.

Proiectele care vor participa la Swimathon București 2019 sunt selectate de un juriu extern ales de Fundația Comunitară București.

Fiecare proiect ales va plăti o taxă de înscriere  de 250 de lei, către Fundația Comunitară București. De asemenea, organizatorul va reține un procent din suma totală strânsă pentru fiecare proiect, pentru acoperirea unei părți din costurile de organizare a evenimentului. Procentul este de 10% pentru sumele strânse de până la 5.000 de lei în medie pentru fiecare echipă înscrisă și 8% pentru sumele strânse care depășesc 5.000 de lei în medie pentru fiecare echipă înscrisă. Dacă un proiect nu reușește să strângă 10.000 de lei, organizatorul își rezervă dreptul de a reține o taxă fixă de 1.000 de lei pentru acoperirea unei părți din costurile de organizare a evenimentului.

Fiecare proiect va înscrie două echipe de înotători-fundraiseri pentru a participa la campania de strângere de fonduri și la eveniment. Pentru a încuraja rolul înotătorului-fundraiser, fiecare înotător înscris va achita individual către organizator o taxă de 80 de lei, sumă care va reprezenta prima donație pentru proiectul pe care îl susține.

REGULAMENT COMPLET: Regulament Swimathon Bucuresti 2019