Povești

Putem să schimbăm lucrurile în mai bine, puțin câte puțin

Cu Simona m-am întâlnit în spațiul de la Impact HUB, într-o zi de muncă pe care ea a descris-o ca fiind plină. Mi-a povestit că a locuit pe lângă București în copilărie și că era o cu totul altă lume, idilică, asa cum e descrisă în povești, cu mulți copii prin preajmă și multe pisici în curte. Deși viața la oraș o ține în priză, Simona a ales să se întoarcă în casa copilăriei, la țară, după ce și-a terminat studiile.

Simona face parte din echipa Asociației EcoAssist din 2011, ca fundraiser, an în care a fost lansat și proiectul „Plantăm fapte bune în România”.

Echipa lor își propusese să organizeze activități de împădurire în diferite zone ale țării, pe terenuri publice neproductive. Succesul a venit odată cu timpul. Astăzi, spune Simona, este mai ușor să strângi voluntari. Dacă în urmă cu ceva vreme, la acțiuni participau 200 de voluntari, acum numărul lor poate ajunge și la 2.000.

Cât despre fundraising, Simona caută mereu oportunități de mobilizare a oamenilor. De exemplu, este al treilea an în care „Plantăm fapte bune în România” participă la Swimathon, eveniment de suflet, care dă startul verii pentru ea. La început, echipa de proiect considera că înscrierea și participarea la acest eveniment sunt dificile, deoarece predominau cauzele umanitare care reușesc să strângă fonduri mai ușor. Cu toate astea, în fiecare an s-au clasat pe locul al doilea în topul fondurilor strânse.

Anul acesta au trei echipe pentru proiectul „Plantăm fapte bune în România” și și-au propus să strângă suma de 22.500 de RON.

Simona apreciază implicarea înotătorilor, organizarea lor și faptul că reușesc să îi convingă și pe alții să creadă în cauza lor. Iar după eveniment, donatorii sunt invitați să planteze alături de echipă și de voluntari.

„Dacă ne unim forțele și ne dedicăm unei cauze, putem să schimbăm lucrurile în mai bine, puțin câte puțin”, spune Simona la sfârșitul întâlnirii noastre.

#povestidepeteren

Text: Monica Tudorache

*****

Swimathon București este un eveniment anual de strângere de fonduri prin înot, organizat de Fundația Comunitară București. Mai multe detalii despre el găsești pe www.swimathonbucuresti.ro

Dacă vrei să susții Asociația EcoAssist cu o donație, o poți face aici până pe 31 iulie: https://2019.swimathonbucuresti.ro/plantam-fapte-bune-in-romania/