Știri

Petre și Alexandra au nevoie de donații pentru a studia la The Entrepreneurship Academy

Am intrat repede în atmosfera plină de voie bună, în sediul The Entrepreneuship Academy, de pe Bulevardul Dacia. Oamenii se plimbau pe lângă mine, discutau, mâncau și râdeau în bucătărie, la ora prânzului.

Delia, gazda mea, știe de Swimathon încă de la prima ediție și spune că a crescut frumos. Vorbind din experiența ei la Swimathon, îl descrie ca pe un nucleu al Bucureștiului care se extinde la sfârșitul lui iunie. Spune că întregul oraș se coagulează în jurul acestui eveniment și că deja e o stare de normalitate și bucurie. Timp de o lună, oriunde ar merge, se lovește de oameni care vorbesc despre asta, care strâng bani pentru cauzele lor, care își conectează energiile. I-ar plăcea ca la un moment dat, să existe și o ediție de iarnă, să fie ca niște jocuri olimpice ale bucureștenilor, în care să ne strângem cât mai mulți și să ne afiliem unei cauze care să fie susținută constant. A devenit o tradiție prin care oamenii se regăsesc unii pe ceilalți.

Mi-a povestit că e a doua oară când participă cu același proiect la Swimathon București și că e despre niște proaspăt absolvenți de liceu, care vor să se înscrie la Facultatea de Antreprenoriat. Costurile, însă, sunt destul de mari și au nevoie să strângă bani pentru a le acoperi. Anul acesta, proiectul îi are ca protagoniști pe Petre și Alexandra. Ei vor să învețe în acest sistem complet nou, în care vor fi provocați, vor greși, vor construi. Viața asta nouă în care vor să pășească e o provocare încă de la început, din cauza taxelor mari. Exercițiul de fundraising e important, căci asta învață și în facultate și își exersează curajul de a cere bani. Iar target-ul pe care îl au la această ediție este de 15.000 de RON.

Pentru Petre și Alexandra înoată două echipe, echipe formate din antreprenori sau din stundeți ai Facultății de Antreprenoriat. Într-una dintre ele înoată Smaranda, fata pentru care s-au strâns bani anul trecut la Swimathon București. În cealaltă, Edi și Alex au fost foarte entuziași și implicați, încă de la începutul campaniei pornite pe 31 mai. Fiecare și-a făcut o campanie individuală de donații și se mai întâlnesc din când la antrenamente cu toții. Deși mobilizarea a fost mai grea anul acesta, pentru că sunt oameni noi și au regândit puțin strategiile, înotătorii sunt creativi și optimiști. Totuși, Delia le-ar spune că important e să se antreneze mai mult în zona de fundraising decât în cea de înot, pentru că nu e vorba de o competiție în ziua evenimentului. Ziua asta e, până la urmă, un Street Delivey în apă, mai spune ea, în care fiecare înoată pentru ceva frumos. Iar asta e mai important decât felul în care înoată.

Dacă Petre și Alexandra sunt puțin anxioși acum, înainte de eveniment și de Bacalaureat, donatorii sunt deschiși și dispuși să ajute, atâta timp cât li se cere foarte clar – ideea e să înțeleagă exact pentru ce și cât să doneze.

La sfârșitul întâlnirii noastre, Delia îmi mai spune: „acest eveniment aduce împreună oameni cu nevoi diferite, iar a lor e despre educația de calitate”.

#povestidepeteren

Text: Monica Tudorache

*****

Swimathon București este un eveniment anual de strângere de fonduri prin înot, organizat de Fundația Comunitară București. Mai multe detalii despre el găsești pe www.swimathonbucuresti.ro

Dacă vrei să îi susții cu o donație, o poți face aici până pe 31 iulie: https://2019.swimathonbucuresti.ro/the-entrepreneurship-academy/