PROIECTE

Înot împotriva cancerului!

Organizație/Grup de inițiativă

Asociaţia Little People România

Scurtă descriere a proiectului

Prin programul “Nu Mi-e Frică!” ne dorim să “Înotăm împotriva cancerului” pentru ca fiecare copil bolnav de cancer să beneficieze de sprijin pe întreaga perioadă a tratamentului.
Diagnosticarea cu cancer a unui copil reprezintă un moment atât de traumatizant pentru întreaga familie, e momentul în care fiecare lucru care contribuia la normalitatea de zi cu zi, pur simplu dispare. Iar rolul nostru, de peste 20 de ani, ca oameni, specialiști, voluntari ai Asociației Little People este să arătăm fiecărui pacient că există viață după tratament. În Little People oferim mare valoare cuvântului împreună, și credem cu tărie în: ,,zilnic, împreună, împotriva cancerului”. De trei ani la rând, împreună e și atunci când oameni extraordinari din comunitatea Bucureștiului, prin înot, întăresc rândurile celor care sunt alături de copiii bolnavi de cancer. În 2019 ne propunem să înotăm împreună pentru a sprijini un program unic în lume, creat specific să răspundă nevoilor copiilor bolnavi de cancer, astfel încât micii pacienți să înțeleagă procedurile medicale, să fie complianți tratamentului, să diminueze anxietatea, să creadă în vindecare, să le ofere speranță.
Programul se desfășoară în toate cele 3 unități de tratament onco-pediatric din București, adițional celorlalte centre din țară, și urmărește obiective terapeutice specifice, are la bază terapia prin joc cu tematică medicală utilizând arta expresivă cu echipament medical. În ultimii doi ani, programul s-a desfășurat cu succes în fiecare zi datorită înotătorilor și oamenilor curajoși care ne-au susținut activitatea. Dorim ca acest ajutor să devină tradiție. Pentru al treilea an la rând, ne dorim ca Swimathon București să reprezinte competiția sportivă în care oamenii dedicați sunt alături de copii, când înaintea fiecărui bazin efectuat vom fi motivați de victoriile pe care micii pacienți le pot înregistra în fața bolii.

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

Experiența diagnosticării și internării copilului bolnav de cancer presupune o situație neobișnuită și traumatizantă. O pondere semnificativă a pacienților oncopediatrici provin din zone rurale, cu acces limitat la informație și resurse de orice fel. Prin intermediul acestui proiect ne dorim să venim în întâmpinarea nevoilor pacienților prin oferirea de asistență psihosocială specializată zilnică. De când ajung prima dată pe o secție de oncopediatrie copiii încep să se confrunte cu o multitudine de provocari psihosociale, au foarte multe întrebări și nelămuriri, sunt copleșiți de temeri, simt durere și frică față de procedurile medicale pe care de multe ori nu le înțeleg și își pierd încrederea în sine. Prin activitățile de la camera de joacă ne dorim să le fim alături zi de zi, să le dăm încredere prin exemplul Temerarilor (Temerarii – Comunitatea Națională a Tinerilor Români Supraviețuitori de Cancer) că această boală poate fi învinsă, să le oferim spațiul unde să își poată exprima emoțiile și sentimentele, atât pozitive cât și negative, să le diminuăm teama față de instrumentele medicale pentru ca atunci când merg la sala de tratament să întindă mâna pentru branulă cu mai multă încredere.

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

Rezultatele pe care le preconizăm pentru perioada în care vom folosi fondurile strânse la Swimathon pentru realizarea intervențiilor psihosociale în cele 3 centre oncopediatrice sunt:
R1: 900 de pacienţi vor beneficia de intervențiile specializate şi adaptate nevoilor identificate în cele 3 centre oncopediatrice din București
R2: Realizarea de 750 activități terapeutice (intervenții psihosociale specifice) în cele 3 centre oncopediatrice din București
R3: 50 de voluntari vor beneficia de traininguri de pregătire de specialitate în vederea implementării activităților terapeutice
R4: 6 vizite ale Leului Curajos (simbolul programului de intervenție “Nu Mi-e Frică!” și prietenul copiilor bolnavi de cancer) pe cele trei secții de oncopediatrie din București. Mascota Leul Curajos este întruchipată de un supraviețuitor de cancer. Pornind de la propria experiență de luptă cu boala acesta le poate răspunde copiilor, inspirându-i cu propria povestea de succes.

Obiectiv financiar Swimathon

67014.6 Lei
Fonduri atrase din totalul de 51000 Lei

  • 392
    Donații
  • 170.96 Lei
    Donația medie

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

230.000 lei

Durata proiectului

1 an

Website organizație/proiect

http://www.thelittlepeople.ro/

Date de contact (coordonator proiect)

Alexandra Mimi Petrișor
0746890583
alexandra@thelittlepeople.ro

Echipe de înotători - fundraiseri

Inotatori Swimathon

Broscuțele Aristocrate


Obiectiv financiar: 5000

Inotatori Swimathon

Ciucureii


Obiectiv financiar: 5000

Inotatori Swimathon

Dopaj de Curaj


Obiectiv financiar: 8000

Inotatori Swimathon

Fantastic 5


Obiectiv financiar: 12000

Inotatori Swimathon

Navizaurii


Obiectiv financiar: 8000

Inotatori Swimathon

Navizaurii II


Obiectiv financiar: 8000

Inotatori Swimathon

Veo Team


Obiectiv financiar: 5000