PROIECTE

Joacă și educație! Noul Centru Ana și Copiii

Organizație/Grup de inițiativă

Asociația ,,Ana și Copiii”

Scurtă descriere a proiectului

De mai bine de 10 ani, ,,Ana și Copiii” mobilizează zi de zi oameni cu drag de a face bine pentru a ajuta copiii din familii sărace să parcurgă cât mai multe etape educaționale, pentru a avea șansa unui loc de muncă bun și a scrie o poveste frumoasă cu viața lor! Facem acest lucru prin coordonarea a 3 Centre de Zi (București, Prahova și Călărași – 180 copii).

Datorită nevoii mari din comunitate, în anul 2019, asociația noastră își va crește capacitatea cu încă 100 copii prin construția de la zero a unui nou Centru în București. Logica unei construcții proprii este dată de costurile mari de chirie și a nevoii uriase de servicii de sprijin. Până în momentul de față am reușit să colectăm aproximativ 75% din bugetul necesar ridicării noului Centru. Construcția va fi demarată in martie, anul acesta. Fiind o cladire din prefabricate estimam ca aceasta va fi functionala in urmatoarele 6 -8 luni.
Prin participarea în cadrul Swimathon dorim să continuăm completarea bugetului necesar ridicării Centrului. Banii colectați vor fi utilizați pentru a amenaja in curtea noii locatii un loc de joaca pentru copii care sa raspunda atat nevoilor prescolarilor, cat si copiilor ceva mai mari, clasele I-IV. Acesta va fi completat de un teren de sport, reusind astfel sa acoperim toate grupele de varsta cu care lucram (4-18 ani). Alaturi de educatie, formala si non-formala, credem ca joaca si miscarea sunt componente cheie ale unui copil fericit si sanatos!

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

In Romania, 1 din 5 copii abandoneaza scoala si 1 din 2 copii traieste la limita saraciei. Lipsurile materiale duc spre abandon scolar si excludere sociala. Intrucat saracia devine o stare de inertie, ea nu poate fi vindecata doar cu ajutoare sociale. Din experienta noastra de peste 11 ani in lucrul cu familii aflate in dificultate, solutia corecta o reprezinta un pachet de servicii sociale integrate, oferite zi de zi, pe termen lung, in Centre de Sprijin Comunitar.
In activitatile Centrelor noastre, un rol extrem de important il au activitatile de educatie non-formala, dar si activitatile cu caracter sportiv. Bunastarea copiilor presupune atat educatie, dar si multa, multa miscare! Campania TVR 1 ,,Copiii cu greutate, rezultatul unei societati slabe arata ca in prezent 1 din 2 copii are probleme cu greutatea corporala, iar, in ultimii 6 ani, numarul copiilor obezi din tara noastra a crescut cu 10 procente, la 25%. Mai mult, tot aceasta campanie vorbeste despre faptul ca, la nivel European, copiii fac din ce in ce mai putina miscare pe masura ce cresc: numarul de copii care fac o ora de miscare/ zi scade cu aproape 40% intre 5 si 12 ani. Acestea sunt motivele pentru care ne dorim ca noul nostru Centru sa puna la dispozitie atat copiilor mai mici, cat si celor mai mari, spatii potrivite pentru joaca si sport, mai ales ca cei mici vor frecventa zilnic Centrul, dupa orele de scoala, deci, mare parte din timpul lor va fi petrecut in locatia noastra!

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

• Suprafața loc joaca construita: 150 mp (suprafata totala de protectie pe care sunt instalate echipamentele)
• Dotarea noului spatiu de joaca cu echipamente potrivite pentru minim 2 categorii de varsta: a/ 2-5 ani si b/5-12 ani
• Instalarea a minim 10 echipamente de joaca (e.g. leagane, tobogane, carusele, pereti de alpinism, biciclete fixe) + adaugarea de banchete si umbrele pentru locurile de supraveghere

Obiectiv financiar Swimathon

38085 Lei
Fonduri atrase din totalul de 50300 Lei

  • 199
    Donații
  • 191.38 Lei
    Donația medie

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

€ 11.000 (7000-donatii , 4000 -sponsorizari)

Durata proiectului

August – Noiembrie 2019

Website organizație/proiect

http://anasicopiii.ro/

Date de contact (coordonator proiect)

Oana Bulmaga
0735.183.203
oana@anasicopiii.ro

Echipe de înotători - fundraiseri

Inotatori Swimathon

HAI


Obiectiv financiar: 9600

Inotatori Swimathon

Have no Fear


Obiectiv financiar: 9600

Inotatori Swimathon

Stejarii Swim Team


Obiectiv financiar: 9600

Inotatori Swimathon

Stejarii Swim Team 2


Obiectiv financiar: 9500

Inotatori Swimathon

TP4AnasiCopiii


Obiectiv financiar: 12000