PROIECTE

Investitie in Mediul Rural – investitie in educatie

Organizație/Grup de inițiativă

Fundația Vodafone România

Scurtă descriere a proiectului

Ediția a patra a programului reprezintă continuarea activităților de la 12 centre de tip „Școală după Școală” din ediția anterioară și continuarea colaborării cu cei doi parteneri strategici: Fundația Principesa Margareta a României, care co-finanțează activitatea a 8 centre „Școală după Școală” din județele Bistrița Năsăud, Neamț, Teleorman, Constanța, Maramureș, Ialomița și Ilfov și Fundația World Vision România, care susţine, în cadrul parteneriatului, 4 centre din județele Vâlcea, Dolj și Ialomița.

Centrele Școală după Școală își vor desfășura activitatea pe perioada anului școlar. Acestea vor oferi unui număr de peste 450 de elevi din zona rurală o masa caldă de luni până vineri, îi vor implica în activități de remediere școlară și activități educaționale nonformale, iar la final de proiect, elevii vor merge în tabere.

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

Aproape jumătate din populaţia României trăieşte în mediul rural, de multe ori în condiţii extrem de grele. Vorbim despre copii care locuiesc în zone izolate şi care fac ore întregi pe drum că să ajungă la şcoală. Peste jumătate dintre copiii români trăiesc în sărăcie, iar 74% dintre aceştia trăiesc la sat într-o sărăcie extremă, care le limitează dreptul la creştere şi dezvoltare fizică normală. Studiile arată că 225.000 dintre copiii din România merg la culcare flămânzi*1. Sărăcia cu care se confruntă (foametea, frigul, lipsa curentului electric etc.) îi determină să se ocupe de responsabilităţile domestice, să muncească câmpul, şi astfel renunţă să mai meargă la şcoală. În ultimii ani, România este în topul Uniunii Europene în ceea ce priveşte rata de abandon şcolar iar numărul elevilor din zona rurală care abandonează școala crește de la an la an…*2 Zeci de şcoli, grădiniţe, biblioteci şi asociaţii locale nu au infrastructură şi nici forţă financiară care să asigure copiilor accesul la educaţie, un drept fundamental. Copiii nu au bănci, scaune, dulapuri, căldură, apă curentă, toalete sau material didactic. Programul strategic ”Investiţie în Mediul Rural” vrea să aducă normalitatea în vieţile acestora.
Surse:
*1 Fundaţia World Vision România, „Bunăstarea Copilului din Mediul Rural”
*2 Eurostat, ”Education and Training Monitor 2017 Romania”

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

– Sprijinirea unui număr de cel puțin 470 copii/an care să participe la programe de tip școală după școală (SDS), să-și continue educația, să-și îmbunătățească performanțele și să se integreze social
– Scăderea ratei de abandon școlar
– Dezvoltarea capacității ONG-urilor locale pentru susținerea de activități de tip SDS performante și durabile prin creșterea capacității de management, comunicare și fundraising și instruirea personalului care interacționează cu copiii.

Obiectiv financiar Swimathon

0 Lei
Fonduri atrase din totalul de 20000 Lei

  • 0
    Donații
  • 0.00 Lei
    Donația medie

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

1.081.000 lei

Durata proiectului

12 luni

Website organizație/proiect

https://fundatia-vodafone.ro/investitie-in-mediul-rural/

Date de contact (coordonator proiect)

Veronica Brinza
0728902174
veronicamadalina.brinza@vodafone.com

Echipe de înotători - fundraiseri

Momentan nu există echipe înscrise.