PROIECTE

Independență financiară pentru mame minore

Organizație/Grup de inițiativă

Asociația Dream Project

Scurtă descriere a proiectului

Proiectul își propune să ofere cursuri de calificare profesională acreditate mamelor cu vârsta până în 18 ani, care nu au reluat încă școala de masă, au cel puțin 8 clase și ar putea, la finalul programului, să se angajeze sau să-și deschidă propria afacere. Independența financiară le-ar putea ajuta să reia și cursurile școlare, în regim de fără frecvență.

În paralel cu susținerea unui grup de suport format din mame independente financiar – cu carieră, experiență în antreprenoriat, proiecte personale – mamele minore vor beneficia și de o serie de training-uri de educație financiară și dezvoltare personală.

Proiectul abordează nevoile mamelor adolescente de a fi susținute pentru a-și crea un drum propriu, de a câștiga bani din ceea ce știu să facă, practic. În primă fază, mamele vor fi susținute financiar pentru a participa la cursuri de calificare acreditate, urmând ca apoi să fie consiliate pentru a se angaja sau chiar pentru a deschide o mică afacere pe cont propriu.

Activitățile concrete din proiect sunt:

#1 Întâlniri bilunare cu o comunitate de mame și un specialist în dezvoltare personală, care să le sprijine pe de o parte în noul rol, dar și să le ajute să își descopere abilitățile pentru a putea fi independente financiar;
#2 Cursuri de calificare profesională acreditate, care să le ajute să aplice pentru un loc de muncă sau să își deschidă o mică afacere;
#3 Training cu un specialist în educație financiară;
#4 Consiliere în orientare profesională pe tot parcursul proiectului.

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

România are cel mai mare număr de nașteri în rândul minorelor, cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani, dintre țările Uniunii Europene, potrivit Eurostat. În cele mai multe cazuri, mamele adolescente se confruntă cu lipsa sprijinului familial, cu abandonul școlar, excluziunea socială și stigmatizarea. Impactul emoțional al rolului de mamă asupra acestor tinere face asumarea personală și socială extrem de dificilă. În absența susținerii familiei, a comunității și a specialiștilor mamele minore se izolează și ajung să fie dependente, mai ales financiar, de partenerii de viață, de un autor al statului sau, în cel mai bun caz, al familiei.

Astfel, crește riscul excluziunii sociale și al sărăciei, întrucât cele mai multe nu au timpul și resursele necesare revenirii la școală. Aceste tinere au nevoie pe de o parte să fie susținute de alte mame, pentru a ieși din izolare, dar și să fie sprijinite pentru a-și câștiga independența financiară și a fi incluse în societate. Programul se adresează mamelor tinere, cu vârste între 16 și 18 ani, care sunt expuse riscului de excluziune socială și sărăcie.

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

* 10 mame minore care să urmeze cursuri de calificare acreditate de Ministerul Muncii, după ședințe prealabile de orientare profesională;
* Cel puțin jumătate din numărul total al beneficiarelor absolvente ale cursurilor de calificare să își deschidă propria afacere, să se angajeze sau să aibă un venit oficial în urma susținerii pe care o primesc în acest proiect;
* Participarea a cel putin jumătate dintre numărul total al beneficiarilor la grupul de suport pentru mame minore inițiat de Asociația Dream Project.

Obiectiv financiar Swimathon

22360 Lei
Fonduri atrase din totalul de 20000 Lei

  • 207
    Donații
  • 108.02 Lei
    Donația medie

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

32.000

Durata proiectului

septembrie 2019 - martie 2020

Website organizație/proiect

https://www.facebook.com/DreamProjectRomania/

Date de contact (coordonator proiect)

Marinela Panaite
0740031392
[email protected]

Echipe de înotători - fundraiseri

Inotatori Swimathon

Mom Power


Obiectiv financiar: 7000

Inotatori Swimathon

Zânele


Obiectiv financiar: 7000

Inotatori Swimathon

Zmeii Roz


Obiectiv financiar: 7000