PROIECTE

Fiecare Vot Contează

Organizație/Grup de inițiativă

Asociația Geeks for Democracy

Scurtă descriere a proiectului

Fiecarevot.ro este o iniţiativă civică pentru observarea alegerilor şi referendumurilor, creat initial pentru alegerile europarlamentare din 2014 şi continuat apoi la fiecare scrutin organizat până în prezent.

Proiectul este o coaliție în care pentru prima dată organizații prestigioase (Geeks For DemocracyFunky Citizens,  Expert Forum, Observatorul ElectoralCode for Romania, Rezistenta TV , Centras , TechsoupDeclicCentrul pentru Resurse Civice(Constanţa), Forum Apulum (Alba Iulia), Civica (Iaşi), Ghepart (Curtea de Argeș) și-au pus resursele la comun și împreună cu cetățeni din societatea civilă au reușit să atragă tot mai mulți observatori independenți, care să vegheze respectarea regulilor democratice de votare.

 

 

FiecareVot se bazează în primul rând pe efortul voluntar si neremunerat al cetăţenilor neafiliaţi politic, cu spirit civic. Până acum peste 2000 de cetăţeni au participat la observare prin intermediul platformei FiecareVot.

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

Participare scazuta in randul cetatenilor neafiliati politic, in procesul de observare independenta a alegerilor electorale de orice tip.

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

Editia de anul trecut a avut peste 1500 de observatori din partea FiecareVot in sectii. Peste 80% dintre ei au fost observatori pentru prima data.
La alegerile europarlamentare de anul acesta ne dorim sa avem 2500 de observatori, dintre care 50% sa fie observatori pentru prima data.

Obiectiv financiar Swimathon

11444 Lei
Fonduri atrase din totalul de 20000 Lei

  • 79
    Donații
  • 144.86 Lei
    Donația medie

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

15000 EUR

Durata proiectului

la fiecare ciclu electoral.

Website organizație/proiect

https://geeksfordemocracy.ro/

Date de contact (coordonator proiect)

Alexandra Chiru
0745629273
chiru.alexandra@gmail.com

Echipe de înotători - fundraiseri

Inotatori Swimathon

Fiecare Vot Contează – 1


Obiectiv financiar: 7500

Inotatori Swimathon

Fiecare Vot Contează – 2


Obiectiv financiar: 7500

Inotatori Swimathon

Fiecare Vot Contează – 3


Obiectiv financiar: 7500