PROIECTE

Explorăm senzorial natura

Organizație/Grup de inițiativă

Asociația Invingem Autismul

Scurtă descriere a proiectului

Proiectul EXPLORĂM SENZORIAL NATURA își propune să ofere experiențe senzoriale noi și o conectare cu natura timp de un an de zile, celor 20 de copii și adolescenți cu autism din centrul nostru. Prin intermediul proiectului, copiii vor beneficia de lecții de înot, călărie, excursii la salină, munte și la mare. Vom face vizite în grădini special amenajate, grădini botanice, la fermele de animale. Vor putea participa la activități agricole de cules fructe și legume, activități de explorare gastronomică, activități de plantare a florilor, activități care le permit copiilor să își dezvolte prin contact direct, văzul, pipăitul, mirosul, auzul și gustul, echilibrul.

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

Tulburările de procesare senzorială sunt des asociate cu autismul, persoanele cu autism nereușind să se adapteze natural, la diferiti factori de mediu. Expunerea repetată la mediul înconjurător, sustinuți de specialisti, prin desensibilizare treptată, ajută copiii și adolescentii cu autism să transforme natura într-un mediu prietenos și relaxant.

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

Prin proiectul EXPLORĂM SENZORIAL NATURA ne dorim să oferim copiilor cu autism cât mai multe și diversificate experiențe senzoriale în natură, astfel încât aceștia să își dezvolte prin contact direct, simțuri precum văzul, pipăitul, mirosul, auzul și gustul, echilibru. Progresele înregistrate de copiii sunt urmărite și înregistrate de către terapeuți, pentru fiecare copil în parte și se pot evalua în mod concret, în diverse etape ale proiectului și la finalul acestuia, după indicatorii si metodologiile folosite în terapie.

Obiectiv financiar Swimathon

32576 Lei
Fonduri atrase din totalul de 25000 Lei

  • 150
    Donații
  • 217.17 Lei
    Donația medie

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

25000

Durata proiectului

1 an

Website organizație/proiect

http://www.invingemautismul.ro/

Date de contact (coordonator proiect)

Isabela Stefan-Iorga
0766407561
isabela.stefan@invingemautismul.ro

Echipe de înotători - fundraiseri

Inotatori Swimathon

#AdobeLIFE


Obiectiv financiar: 5000

Inotatori Swimathon

Adobe&Sharks


Obiectiv financiar: 5000

Inotatori Swimathon

CAP AURORA


Obiectiv financiar: 5000

Inotatori Swimathon

Juniorii


Obiectiv financiar: 5000

Inotatori Swimathon

Rechinii Roz


Obiectiv financiar: 5000