PROIECTE

Tratamente la domiciliul copiilor bolnavi de cancer

Organizație/Grup de inițiativă

Asociatia Daruieste Aripi

Scurtă descriere a proiectului

Programul “Circuitul Increderii si Sperantei” sprijină copiii diagnosticați cu boli cronice grave, onco-hematologice sau boli rare din regiunea Dobrogei și familiile acestora, prin oferirea de vizite la domiciliu de către personalul medical specializat al Centrului Medical Focus – compartimentul de onco-hematologie pediatrica de la Spitalul Judetean Constanta.
Lansat în februarie 2018, acesta este singurul program de vizite si monitorizare la domiciliu oferit de către o secție de onco-pediatrie din țară.
Scopul acestui program este ameliorarea condițiilor de tratament ale copiilor cu boli cronice grave din zonele rurale ale Dobrogei și sprijinirea familiilor acestora, prin facilitarea accesului gratuit la servicii și programe specifice de monitorizare a bolii.

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

62% dintre pacienții oncologici aflați în evidența Centrului Medical Focus nu locuiesc în orașul Constanța, monitorizarea și tratamentul fiind greu accesibile copiilor din mediul rural. „Circuitul încrederii și al speranței” este o continuitate firească a proiectului de construcție a Centrului Medical Focus – compartimentul de onco-hematologie pediatrica de la Spitalul Judetean Constanta, pentru a veni în sprijinul copiilor bolnavi de cancer și a le crește șansa de supraviețuire.
În primii cinci ani de la diagnosticarea cu cancer, rata de supraviețuire crește până la 90%, monitorizarea și educația părinților în privința simptomelor fiind primordiale.
În mod frecvent, starea medicală și calitatea vieții copiilor diagnosticați cu boli cronice grave este în legătură directă cu starea economică a familiei.

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

– Programul sprijină 200 de copii bolnavi, în primele zece luni de desfășurare realizându-se 143 de deplasări la domiciliul acestora. Ne dorim sa continuam aceste vizite pentru a sprijini in mod real copiii cu diagnostic oncologic din zona rurala a Dobrogei si familiile acestora.
– O vizită la domiciliul pacienților implică recoltarea de analize, măsurarea indicilor vitali, evaluarea durerii, instruirea părinților cu privire la manevrele de îngrijiri paliative – în cazul pacienților terminali.
– Vizitele la domiciliul copiilor bolnavi au și un rol social: avem posibilitatea de a identifica și de a interveni în acele cazuri în care copilul trăiește în condiții precare, fără a avea acces la resursele necesare însănătoșirii acestuia.
– Pe baza expertizei acumulate în programul pilot de tratament la domiciliu organizat în regiunea Dobrogea, vom putea alcătui un model de buna practică ce ar putea fi replicat și în alte zone din țară.

Obiectiv financiar Swimathon

0 Lei
Fonduri atrase din totalul de 80000 Lei

  • 0
    Donații
  • 0.00 Lei
    Donația medie

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

20.000 euro/an

Durata proiectului

martie2018 - proiectul este in deplina desfasurare

Website organizație/proiect

http://www.daruiestearipi.ro/

Date de contact (coordonator proiect)

Loredana Stefan
0732405986
loredana@daruiestearipi.ro

Echipe de înotători - fundraiseri

Momentan nu există echipe înscrise.