Știri

Căutăm proiecte pentru Swimathon 2019!

Fundația Comunitară București lansează astăzi apelul de proiecte pentru a șaptea ediție a Swimathon București.

Până pe 4 martie 2019, ONG-uri sau grupuri de inițiativă din București sau Ilfov se pot înscrie pentru a participa la eveniment, în secțiunea de proiecte de pe platformă: https://2019.swimathonbucuresti.ro/inscriere-proiect/

Selecția proiectelor va fi făcută de un juriu extern ales de Fundația Comunitară București, organizatorul evenimentului din 2013.

Cum funcționează evenimentul

Swimathon București este un mecanism construit în jurul unui eveniment de înot, prin care comunitatea se întâlneşte, interacţionează şi se implică să strângă fonduri pentru proiecte din București și Ilfov pe care le consideră relevante.

Înotătorii-fundraiseri înscriși aleg un proiect pe care îl susțin, parcurg cât mai multe bazine într-un anumit interval de timp și adună cât mai mulți susținători care donează.

Vom reveni cât mai curând cu informații despre data și locul evenimentului.

Cel mai mare eveniment de strângere de fonduri prin înot din România

În 2018, 446 de oameni au înotat și au strâns bani pentru 25 de proiecte înscrise la Swimathon București și 4.310 de donatori individuali și companii au adunat împreună 676.695,49 de lei.

Top cinci organizații care au strâns bani, prin echipele de înotători:

  • Dăruiește aripi/ Reconstrucția și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți a Spitalului Județean Constanța: 84.258 de lei
  • Asociaţia Little People România/ Nu Mi-e Frică Să Înot!: 62.269 de lei
  • MagiCAMP/ MagicHOME: 48.430 de lei
  • Fundația Romanian Angel Appeal/ Copilărie fără tuberculoză: 32.863 de lei
  • Asoc. Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative/ MS Kids Retreat. Pentru copii cu scleroză multiplă: 31.837 de lei

Cum a fost atmosfera la Swimathon 2018: https://www.youtube.com/watch?v=BhwDobNGTKE

Fundația Comunitară București pune împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 7 ani, a finanțat peste 320 de proiecte și burse din București și Ilfov, cu un milion de euro (4,69 milioane de lei).

Fundaţia Comunitară Bucureşti este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte 15 fundaţii comunitare din țară. Pentru mai multe detalii, vizitaţi www.fundatiacomunitarabucuresti.ro.