PROIECTE

Burse The Entrepreneurship Academy

Organizație/Grup de inițiativă

The Entrepreneurship Academy

Scurtă descriere a proiectului

The Entrepreneurship Academy este prima facultate de antreprenoriat din Sud-Estul Europei, cu o durată de patru ani, centrată în jurul principiului de învățare auto-organizată ghidată. Aceasta oferă un program de licență internațională în “Business Administration in Entrepreneurship”, iar diploma este emisă de Guvernul Olandei.

Proiectul educațional a pornit de la nevoia de a avea tineri antreprenori români educați în țară, chiar de către antreprenori cu experiență și experți din zona de business.Facultatea este creată după un model educațional olandez, care pune accent pe învățarea în echipă, facilitată de către profesioniști din domeniul de business. Elementul principal al învățării constă în crearea unui business de echipă, în care studenții să lucreze la propriile idei de afaceri, aplicând în timp real ceea ce învață teoretic, de la experți. Scopul modelului este ca prin aplicarea cunoștințelor, testare și colaborare, studenții să își rafineze cunștințele, să realizeze profit și impact real prin ideile lor.

The Entrepreneurship Academy a început în toamna anului 2016, iar la momentul actual numără 11 studenți în anul III, 27 de studenți în anul II, 33 de studenți în anul I iar din toamna anului 2019 ne pregătim să întâmpinăm 45 de noi studenți, care să modifice în bine mediul antreprenorial și nu numai, din România.

Nevoia/problema căreia îi corespunde proiectul

Ca să poată urma programul de studii și să devină antreprenori prin modelul de învățare propus de noi, studenții plătesc o taxă anuală de 7.500 euro. Cuantumul taxei este alocat în principal costurilor educaționale (presupuse de organizarea cursurilor, a workshopurilor, a călătoriilor de învățare etc.) și operaționale (presupuse de întreținerea spațiului, consumabile, echipa de management a facultății etc.).

Profilului principal al studentului care este admis la The Entreprenurship Academy arată astfel: vine de la cele mai bune licee din țară, este absolvent de studii reale, iar în 40% din cazuri provine din București, iar în restul cazurilor provine din orașe precum Brăila, Bacău, Constanța, Galați, Buzău, Brașov. Mulți dintre elevii care aplică la EA sunt pe punctul de a pleca din țară pentru a studia, nemulțumiți de standardele educaționale din România, în ciuda dorinței lor de a rămâne în țară pentru a produce schimbări în bine.

Peste 70% din ei au părinți care nu își permit acoperirea taxei integral, astfel încât o parte din ei se gândesc mereu la alte metode de auto-finanțare: fie prin sponsorizări de la firme locale pe care le caută singuri, fie prin aplicarea la bursele oferite de facultate, sau la împrumuturile bancare pe care le pot accesa.

Anii trecuți, la Swimathon București, am reușit să susținem câțiva dintre studenții care aveau mare nevoie de fonduri pentru a-și acoperi o parte din taxa de studii, iar anul acesta vrem să le oferim și altor viitori studenți același sprijin. În plus, studenții pentru care vom înota anul acesta vor avea susținerea colegilor mai mari, pentru care s-a înotat anii trecuți, care au deja aceasta experiență și care vor face parte și din echipele fundraiseri-înotători.

Rezultate dorite în urma implementării proiectului

Ne dorim ca în urma implementării proiectului să susținem 2 studenți noi, deja acceptați la The Entrepreneurship Academy, care vor începe studiile în septembrie 2019 și care au nevoie ca prin această campanie, să acopere fiecare câte minim 1.500 euro din taxa anuală.

Vom crea ca rezultat, o comunitate de studenți antreprenori care să se sprijine reciproc an de an, în procesul de strângere de fonduri. Ne dorim ca studenții pentru care s-a înotat anii trecuți, dar și colegi de-ai lor, să înoate la rândul lor pentru viitorii studenți și să devina ambasadorii lor în acest proces.

Un alt indicator la care ne vom uita e corelat cu rezultatul campaniei de promovare din social media a evenimentului de strângere de fonduri, astfel încât să lărgim spectrul de potențiali donatori.

Totodată, un alt rezultat al acestui proiect se va concretiza în crearea unei relații mai solide și durabile cu înotătorii care vor înota pentru studenții noștri.

Obiectiv financiar Swimathon

14597.5 Lei
Fonduri atrase din totalul de 18000 Lei

  • 76
    Donații
  • 192.07 Lei
    Donația medie

Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

17000

Durata proiectului

Până în august 2019

Website organizație/proiect

http://www.entrepreneurship-academy.ro/

Date de contact (coordonator proiect)

Amzolin Luiza
0751228290
Luiza.amzolin@entreprenation.ro

Echipe de înotători - fundraiseri

Inotatori Swimathon

The Sea Biscuits


Obiectiv financiar: 9000

Inotatori Swimathon

The Stingrays


Obiectiv financiar: 9000